Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 15:25 - Деца зад волана - опасни за себе си и околните - 4
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
4



Архивите са живи

ВЕЛИКО ТЪРНОВО


Шефът на КАТ хванал моторджия рецидивист



Кремена КРУМОВА

По един - два случая на година с шофиране на МПС от непълнолетен се гледат в съда във Велико Търново. Много повече са обаче реалните инциденти, засечени от полицията. Най-пресният случай е гонка в квартал "Бузлуджа” в града с мотори. В полицията постъпват многократни сигнали за нарушаване на обществения ред, особено след 22 часа. Макар и привиквани, родителите обаче не се трогват от деянията на отрочетата си.

Бащата на 11-годишно момче е викан няколко пъти в полицията за едно и също провинение на детето му - то кара мотор в късните часове на денонощието. Това обаче не впечатлило родителя. Той обещавал, че синът му ще се поправи и ще му направи забележка. Но ситуацията с шумното возило се повторила още няколко пъти. Лошото е, че това озлобява родителя към съседите, който подозира, че те са подали сигнала, вместо самият баща да вземе съответни мерки към детето си.

Преди по-малко от година прокурор Кожухаров от Великотърновския съд е гледал дело за каране на мотор от 16-годишен младеж в Полски Тръмбеш, който бил без книжка. Наложили му санкция. Но младежът повторил деянието, като продължил с разходките си из града с висока скорост и демонстративно поведение. Така се стигнало до второто провинение. Тогава бил хванат лично от шефа на КАТ, който бил по работа в градчето. Така рецидивът влязал в съда. Присъдата е обществено порицание. "Трябва да има санкции за родителите, така може би ще се спре с това безумно управление на мотори. А защо трябва да дойде шефът на КАТ, за да се вземат мерки”, казва прокурорът. Мнението на много граждани е, че трябва да има повече строги действия от страна на полицаите, които да отнемат превозното средство или да налагат строги парични сакции на родителите, за да се стопират мераците на непълнолетните им деца да шофират, понякога и без знанието им.

Материалът е от архива на BG север
 


Тагове:   опасни,   околните,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483320
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930