Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 23:47 - "Братята" зареждали Плевен с дрога в последните 6 месеца
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3814 Коментари: 0 Гласове:
2



“Братята” зареждали Плевен с дрога в последните 6 месеца

 

Наркогрупата е същата, която фигурира в скандалния отчет на дирекцията

 

imageПолина ТОНЕВА

Поредната полицейска акция с екзотично име "Братята" се проведе в Плевен. Тя е срещу наркоразпространението и е кръстена на двамата лидери - братята Тихомир и Любомир Пачовски. Последният излежава присъда за отвличане в затвора. Срещу него е заведено дело за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин от комисията "Кушлев". Въпреки скромното количество дрога - 1 кг амфетамини, 40 дози хероин и 46 дози пико, иззето от домовете на арестуваните, от полицията твърдят, че именно тази група основно е зареждала Плевен с дрога през последните шест месеца. Бандата е с ясно изразена структура, има лидери - двамата братя, а останалите изпълняват основните си функции, изразени в доставка и пласиране на дрогата - дилъри на високо, средно и ниско ниво.

Полицейската акция стартира в ранния следобед на 26 май, когато близо до автогарата е задържано мулето на групата - 31-годишният Б. Г. Той е основният доставчик на дрога от София в Плевен, не е криминално проявен и не е осъждан. При задържането му в него са открити 1 килограм амфетамин, четири мобилни телефона и 200 лева. В апартамента на мулето в "Сторгозия" са открити различни количества от различни наркотици, везна и пликчета. В апартамента на Тихомир Пачовски в същия квартал е иззета техника, мобилни телефони и 560 лв. Иззет е автомобил "Фолксваген Голф 4". От друго жилище на Пачовски са иззети плазмени телевизори, златни накити и други вещи, за които се предполага, че са закупени с пари от престъпна дейност. Претърсен е и апартаментът на Любомир Пачовски. В него е открит и арестуван 34-годишен мъж, известен като Чачо, който е обявен за общодържавно издирване в края на април. Чачо има пет присъди, издирван е заради обвинение в склоняване към проституция. В дома на затворника Пачовски са открити количества хероин и амфетамини, иззети са също плазмен телевизор, ДВД и над 1 000 лв. От жилището на друг член на групата - 26-годишният З.З., е иззет плазмен телевизор. Член на бандата е и 26-годишен мъж, известен като Хари Гроба. От всичките претърсени адреси са иззети техника, телефони, пари... Един от групата е непълнолетен - 17-годишен ученик.

Седем от арестуваните са със 72-часова мярка задържане под стража. Един от тарторите - Любомир Пачовски, както е известно, е в затвора. От полицията не дават информация как оттам той е контролирал останалите. Криминалистите обаче потвърдиха, че задържаната банда е същата, която фигурира в скандалния отчет на плевенската дирекция, който възмути вътрешния министър и премиера. В прословутия отчет се твърди, че има тартори на престъпни групи в Плевен, които "имат голям потенциал и трудно се събират доказателства за тяхната дейност". След представянето на този отчет поста си в дирекцията в Плевен напусна Марио Тодоров.

Сред заловените количества дрога при тази акция има и около 40 дози от синтетичния наркотик пико. Това е сравнително нов за България и Плевен наркотик, който обаче навлиза изключително бързо. Продава се по-скъпо от хероина и кокаина. Метамфетаминът е известен като "синтетична кока". Печалбата от пико е огромна, тъй като синтезът му не е скъп и може да се направи навсякъде.

 



Тагове:   Плевен,   месеца,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483045
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930