Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 10:42 - Красьо - шмекер или поставено лице
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1175 Коментари: 0 Гласове:
3



 

image

Петя КОЛЕВА

Един човек взриви съдебната система в България. Той взимал по 200 хиляди евро на магистрати и ги уверявал, че ще спечелят конкурсите във ВСС за административни ръководители. По-късно стана ясно, че в телефонния му указател има стотици телефони на прокурори, съдии, политици, ректори... Един след друг лъснаха държавни служители, които са имали контакти с митичния Красьо Черничкия от Плевен.

Красимир Георгиев е на 27 години. По сведения на запознати е имал доста трудно детство. От малък трябвало да се грижи за сестра си, тъй като родителите му се разделили. Красимир обаче несъмнено притежава качества, с които достойно се нарежда до един от най-великите манипулатори в света - литературния герой Остап Бендер.

Как действа момчето от Плевен? Красимир се завърта в публичното пространство от 2004 - 2005 г. Тогава се обявява за съсобственик на дискотека. Предлага на политическите сили по време на кампанията през 2005 г. да ги рекламира в дискотеката. Според запознати демонстрира близки отношения с важни в държавата мъже и жени.

"Бяхме заедно и споделих, че имам някакъв проблем. Красимир Георгиев веднага каза - чакай, този е мой човек, сега ще му се обадя. И пред мен звънна на висш софийски магистрат и каза да ми се реши въпроса", споделя един от хората, приели Красьо като месия. И до ден днешен този човек е убеден, че Красимир е разрешил проблема му.

"Как да няма връзки? Той доведе президента на откриването на учебната година в Свищов", убедено твърди друг от списъка на Георгиев. Красимир умело използва информация, имена на влиятелни хора, за да убеди останалите, че има контакти на високо ниво. Пример - лично отива да носи покана на висш плевенски магистрат. Поканата е за рожден ден на самия Красимир Георгиев. Каня ви, добре е да дойдете, тъй като ще присъства и вашият министър, обявява той. Разбира се, министърът не присъства, но пък местният магистрат е на линия.

Едва ли Георгиев е докарал когото и да било, или пък е решавал въпроси. Самата съдебна система обаче показа уродливата си физиономия, изкривена от лобистки интереси и боричкания. Стана ясно, че постове в системата се купуват и в случая не е виновен този, който яде баницата, а онзи, който му я дава. Красимир Георгиев просто се възползва от пробойните в системата и ги запълва както умее. Другият вариант е Георгиев да е подставено лице и да действа в услуга на някой друг. И в двата варианта обаче държавата е поставена в унизителната позиция да обяснява как един 27-годишен младеж я върти на пръста си като златно синджирче.

Материалът е от архива на BG север

Екипът на вестник "BG Север" търси издател или генерален спонсор! За контакти: bg_sever@abv.bg; 0887 200 910 - Иван Дачев
 



Тагове:   лице,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481093
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930