Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 15:02 - Невръстният убиец от Писарово подложен на психоекспертиза
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 6951 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бащата на 13-годишния Мирослав се заканил от Испания да го застреля

 

imageПоля ТОМОВА

13-годишният Мирослав Арсов от село Писарово, Плевенско, уби 9-годишната си първа братовчедка Анна. Престъплението е извършено с изключителна жестокост, а след разкриването му Мирослав съвсем хладнокръвно описал пред криминалистите детайли от него. Той първо пребил, после душил с ръце, а след това и със сезал момиченцето. От "Събедна медицина" съобщиха, че няма данни за сексуално насилие върху жертвата.

Престъплението

Мирослав и Анна са първи братовчеди, деца на двама братя. Той е на 13, тя - на 9 години. Мирослав живее при бабата и дядото, а Ани често отсяда в къщата. На 18 май следобед момчето кани Ани да излязат извън селото. Тръгват. По пътя обаче се скарват за нещо. Той я удря. Тя заплашва, че ще го издаде. Тогава яростта му избухва. Нахвърля се върху нея с юмруци. Души я с ръце. След това връзва сезал около врата й. Момиченцето издъхва, а Мирослав дълго влачи трупа.

След убийството той се прибира в селото. Взима каруцата и вика на помощ брат си Маргарит - на 11 години, и приятеля си Борко - техен връстник. Тримата натоварват трупа на Ани в каруцата, после го хвърлят в канавка на полето и го затрупват с трева. Прибират се. Вечерта обаче Борко не издържа и си признава вкъщи. Дядо му пък отива и казва на дядото на Ани и Мирослав. Възрастният човек впряга коня и тръгва. Борко показва точното място и престъплението е разкрито.

Убиецът

и жертвата

13-годишният убиец и неговият брат живеят при баба си и дядо си, тъй като родителите им са на гурбет в Испания. Момчетата също били там няколко години, прибрали се на село около Нова година. Не ходят на училище, тъй като не можело да ги запишат по средата на годината. Хората в Писарово ги описват като буйни хлапета. "Правеха каквото си искат, ходеха където искат - буйни бяха, агресивни, бият се, закачат се, гледат кеч мании, които после пък ги правят на другите деца - извиват ръце, крака, такива неща", разказват хората. Кметът на селото Семьон Вълов също каза, че е имало оплакване от братята - гърмели с въздушна пушка по уличното осветление. Дядото imageна братята и на Ани - Ицо Арсов, също признава, че не е могъл да се справи с момчетата. Те се променили, откакто ходили в Испания, тъй като станали свидетели на семейни свади и побои, твърди възрастният мъж. Бащата на момчетата често ги биел, но и това не помагало. Мирослав и Маргарит имат и по-голям брат, който също пребивал Мирослав заради непокорния му характер.

Деветгодишната жертва - Ани, хората описват като кротко и послушно дете. Ходела на училище в Искър и имала добри оценки. Никой не може да си обясни с какво толкова е предизвикала злобата и агресията на Мирослав.

Фамилията

Убиецът и жертвата са деца на братя. Роднините на Ани заявиха, че искат Мирослав да напусне селото им, дори страната. Бащата на жертвата обаче се притесни и за брат си, който има високо кръвно. Затова отложил връщането от Испания. Братът вика - идвам си и го гърмя, нищо, че ми е син, така вика, разказа бащата на Ани за намеренията на брат си. Дядо Ицо не вижда как фамилията му ще преживее станалото. На мен лично не ми се живее повече, изплаква старецът.

Прокуратурата

Прокуратурата е назначила психиатрични експертизи както на убиеца, така и на двете момчета, които са му помогнали да скрие трупа. Тепърва ще се изясняват причините за убийството. Инспекторите от Детска педагогическа стая обаче са потресени от хладнокръвието, с което Мирослав описал как е убил Ани. В детайли.

Материалът е от архива на BG север

Екипът на вестник "BG Север" търси издател или генерален спонсор! За контакти: bg_sever@abv.bg; 0887 200 910 - Иван Дачев




Тагове:   невръстният,


Гласувай:
4



1. анонимен - И ГОСПОД ОТГОРЕ ГЛЕДАЛ ТЕЗИ БОГОУГОДНИ ДЕЛА?
01.05.2010 11:41
Кажи ми какво ти е детството господин юрист за да преценя какво ще отсъдиш?С кого ли те не се погавриха,с кого ли не се посвениха да убиват?Казват началото на ветровете никой не освети, иначе и аз щях да знам кой и защо я обеси?Моята добрата,,,,
цитирай
2. анонимен - А, той Господ гледа отгоре, яде п...
01.05.2010 15:05
А, той Господ гледа отгоре, яде пуканки и се кефи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473741
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031