Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 15:21 - Сектантка заряза болна майка и син, търси екзотика в Индия
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 15376 Коментари: 18 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Стела се опитала дори да продаде дарения й срещу издръжка апартамент

 

Емилия КАРАБУЛЕВА

Дъщеря заряза майка си и собствения си син, продаде имоти и замина за Индия, за да се отдаде на екзотични философии и учения, проповядвани от сектанти.

Тъжната история на разрушената роднинска връзка започва още през 2006 г., когато 70-годишната Цонка Илиева дарява на дъщеря си Стела Илиева апартамент в центъра на Плевен с единственото условие да получава издръжка. Възрастната жена се надявала да се справи сама, не е поискала до бъде гледана от щерка си на стари години. Семейството разполагало с наследствени имоти, майката ги завещала на единственото си дете Стела с надеждата, ако някога има нужда, да получи финансова помощ. Дъщеря й обаче продала част от отреденото за нея, зарязала сина си и майка си и заминала при сектанти в Индия.

Случило се така, че поразената от мъка Цонка Илиева се разболяла сериозно, получила влошаване на сърдечната дейност, затруднено дишане и заболяване на ставите - остеопороза. Вече не можела да работи, налагало се някой да се грижи за нея, останала без средства с пенсия от 170 лв. Помощ й оказвали съседи и приятели, поставяли й системи, плащали битовите й разходи. През това време родната й дъщеря изобщо не се интересувала от нея, дори не се обаждала по телефона, за да разбере дали е жива. Мама ме изгони на улицата, казва пред съда синът на Стела Илиева. Момчето било подслонено от болната си баба.

След като привършила парите от разпродадените имоти, дъщерята се завърнала в Плевен. Обяснила на майка си, че не може да се грижи за нея, защото няма финансова възможност. Поискала да продаде и апартамента, който получила като дарение от майка си, с две думи - да изгони възрастната жена на улицата. И без това не се разбираме, не можем да живеем под един покрив, какво друго ни остава, казвала Стела Илиева. От постоянните кавги здравето на майката Цонка Илиева още повече се влошило.

"Най-лошото беше това, че мама започна да води у дома при баба някакви сектанти. Вдигаха шум, веднъж за малко да запалят къщата”, разказва синът на Стела. Болната майка постоянно молела дъщеря си да се прибере при нея, да й помага, все някак да преживяват. Но това не се случило. Болната жена и дълбоко нараненият й внук останали без разбиране и подкрепа.

Така, 70-годишната Цонка Илиева била принудена да подаде искова молба в съда, за да развали договора за дарение на жилището си с единствената цел да защити интересите на внука си и да получи гаранции, че ще може да доживее старините си под собствения си покрив. На 8 януари т. г. Районният съд в Плевен се произнесе в нейна полза, като отмени дарението на апартамента и задължи дъщерята Стела Илиева да заплати разноските по делото.


Материалът е от архива на BG север

Екипът на вестник "BG Север" търси издател или генерален спонсор! За контакти: bg_sever@abv.bg; 0887 200 910 - Иван Дачев
 



Тагове:   майка,


Гласувай:
7



1. jivi93 - ***
28.04.2010 17:12
Добре, че поне съдът се е произнесъл в полза на Цонка Илиева. Но много жалко за страданията на жената и на внука й.
Сектите са нещо страшно и трябва да се забранят със закон.
цитирай
2. анонимен - То ако можеше глупостта да се заб...
28.04.2010 22:35
То ако можеше глупостта да се забрани със закон щеше да бъде най-добре. В случая дали секта или нещо друго няма значение.
цитирай
3. анонимен - Чия глупост?
29.04.2010 00:19
Защото и бабата е сглупила, макар и от любов към дъщеря си. А грешката й се състои в това, че е дарила имотите си на дъщерята без никаква нужда - защото като единствена наследница тя така или иначе е щяла да ги получи. Съвет към възрастните хора: Не дарявайте имотите си приживе, изживейте си живота спокойно, за да не станете жертва на собствените си деца!
цитирай
4. анонимен - kr
29.04.2010 04:31
Много са в България сектите Така ще е когато ни е слаба Църквата и много закостиняла и неръзбираема за много хора Докъто бръдатите педераси си дерът очите за имоти и пъри ще е така за жалост
цитирай
5. анонимен - Седерастофоб
29.04.2010 07:05
Човек за човека е ВЪЛК!!!Война е,казава Боко Тиквата,който оцелее -оцелее....
Ще плачете за социализма,лумпени демонократични.....
цитирай
6. pilcho - ...
29.04.2010 10:08
Ако майка й е на 70... някак си не ми се връзва синът да е невръстен още... Не схванах мелодраматизма на историята, освен че алчността на "пътешественичката" е направо животинска.
цитирай
7. rpatel - О! Тъжна история! Била съм в Индия и ...
29.04.2010 11:22
О! Тъжна история! Била съм в Индия и наистина е много интересно, но никога не бих могла дори да си помисля да остана там и да не се върна при семейството и приятелите си! Не искам да я съдя тази жена, защото не я познавам, но това да зарежеш собственото си дете на произвола на съдбата определено говори много зле за нея!
цитирай
8. misbis - майнд контрол
29.04.2010 11:38
всички гуру работят по изработени от илюминатите програми за контрол над съзнанието. Представят истината като сандвич- вътре истина, и 2 външни слоя лъжа.жалко за търсещите души
цитирай
9. анонимен - загрижена
29.04.2010 12:17
Нека да се каже коя е сектата, за да помогнем такива трагедии да не се случват вече. Наскоро имахме конкретен повод да се притесняваме поради това, че преподавателка във ВУЗ е гуру в една индийска секта и зарибява студентите. Сектата се представяше като безобизда, дори полезна....Според мен това е нещо доста притеснително, фактите го показват.
цитирай
10. icebarbi - Много ми е интерсно дали хората к...
29.04.2010 13:11
Много ми е интерсно дали хората които изпозват думата секта, знаят какво точно значи. Защото има над 2 000 християнски деноминации които не са секти !!! Това закостеняло разбиране, че всички църкви различни от православната църква е нелепо !!

Но в случая не смятам, че това е важното. Такива случай за съжаление има много, деца прибиват и тормозят старите си родители, не ги хранят. В Германия пък има хапчета заместители на храната защото хората са толкова заети, че нямат време да нахранят възрасните си родители . . .

цитирай
11. pilcho - ...
29.04.2010 13:17
icebarbi , няма такова нещо в Германия. Освен в Източна Европа и Ориента, никъде хората не живеят с родителите си цял живот.
Навсякъде хората като остареят, отиват в домове за възрастни хора. Слънчеви, уютни домове, с внимателен, млад и любезен персонал. И нагласата им не е че отиват на заколение, а че заслужено ще могат да си почиват, без да тежат на децата си. Но в България това не е изпълнимо - всички знаем какви са условията там.
цитирай
12. icebarbi - Да наистина много е жалко това, л...
29.04.2010 13:25
Да наистина много е жалко това, лично аз смятам че дължим на нашите родители това да се грижим за тях, когато те вече не могат сами. Ужасно е да се смята, че са вече непотребни и трябва да ги пратим в старчески дом, колкото и хубав да е.
цитирай
13. анонимен - Има и нормални съдебни решения в
29.04.2010 14:28
тая държава, има, макар и рядко.
цитирай
14. chocolatte - Какви условия, какви глупости...
29.04.2010 14:30
Казва ви се, вие пак с еправите, ч ене виждате- в другите държави хората се радват, ч емогат да с еотделят от семействата си. Не е като да живееш наедно с мама, татко, жената, брата и тн. Така сме се научили да живеем, всикчи накуп. Грозен ориенталски начин на живот. Хората навремето не са имали къде да живеят, затова са се трупали по двайсет човека в стая, ама вече сме в 21-ви век и е нормално децата да живеят разделени от родителите си, след като навършат пълнолетие. Не - станало нещо- помагайте...
И в края на краищата, всеки избира дали ще си припише имота на децата. Ако е искала женицата финансово спокойствие, да си е оставила имотите на нейнот име. Като стане нещо, тя да си ги продаде, не да се надява някой да й помогне. Така е, че човек за човека е вълк.
Че си е оставила детето, не е първата. Виждала съм майки и бащи да си оставят децата, това е нещо обикновено. Може и да го е оставила при майка си, а хлапето така да си говори. Може и на пътя да го е оставила.
А това, че било вероятно сектата да е християнска- абе, къде в Индия има християнски храмове? Аз за индийски съм чувала. Там е центъра на хиндуисткото учение. Предположения от рода на "ама може и християнска да е" са глупави.
Единственото, което може да се направи, е на тая жена да й отнемат родителските права и детето да се гледа от бабата. А после от роднини, защото тя не е никаква майка.
цитирай
15. анонимен - Тъжно... но повдига въпроси:
29.04.2010 14:39
1 - Сигурно ли е, че т. нар. "секта" стои зад жестокосърдечието на дъщерята? Ако тя не беше отишла в Индия, а да речем при мъжа, с когото живее на семейни начала, но без брак, при същите условия и да речем е лекарка по професия, дали Емилия КАРАБУЛЕВА щеше да напише "Лекарка заряза болна майка...". Щеше ли тогава авторката да търси причината за безотговорното отношение на тази жена в медицината? Нищо не знаем за това що за човек е била дъщерята преди да започне да "сектантства". А дали не е била такава и преди? Човек може да е безсърдечен не само ако е свързан с някоя "секта", нали така? Достатъчно е само да прочете крими хрониката в днешния вестник.

2 - Коя е по-точно въпросната "секта"? Ако аз искам да предпазя някого от лошите стоки в някой магазин, ще му кажа "Не пазарувай в този и този магазин, на тази и тази улица", за да може със сигурност да разбере за кое място точно говоря. В тази "новина" не виждаме нищо подобно. На нас ни насаждат страх към "сектите", без обаче някой да ни е отговорил на въпрос №3, а именно

3 - Какво означава секта? Години наред се опитвам да разбера. Обзалагам се, че Емилия КАРАБУЛЕВА също не е наясно с този въпрос. Т.е. невежа е. Съвсем явно и зле прикрито. Което я води до там, че поставя всички и всичко, под един знаменател. Но така не може. Защо ли? Ами защото е все едно да сложиш всички журналисти под общ знаменател. Пък аз лично не ги виждам един до друг Джоузеф Пулицър и Емилия КАРАБУЛЕВА. Нещо не ми стоят...

4 - Защо, в крайна сметка, това мат`риалче е толкова, нескопосано, невежо и тенденциозно написано? Започвам да си мисля, че може и да не е случайно. Текстчето ме навежда на мисълта, че е възможно някой да се опитва да извлича полза от такива писаници. А такъв развой на нещата вече понамирисва на същото, на което смърди от постъпката на дъщерята описана по-горе. И тогава къде е разликата между Емилия КАРАБУЛЕВА и въпросната нехранимайка? За да бъдеш престъпник, не е нужно да си сектант, а само да си плюеш на съвестта.
цитирай
16. icebarbi - chocolatte
29.04.2010 14:40
Че кой говори за християнска секта в Индия ???

Първо секта и християнска църква ( не православна) са си различни понятия !! Но, не православна християнска църква не означава непременно секта.

А децата, че остават обидени на родители подсъзнателно дори когато са при баба и дядо е доказано и много трудно се преодолява това.
цитирай
17. pilcho - ...
30.04.2010 08:06
Ама тоя син, след като баба му е на 70... на колко годинКи е?
Баба ми имаше една позната, която беше попреминала шейсетте, но се жалваше, че е "сираче"... Не че защитавам малоумната сектантка, ама трябва да се прави разделение между нейното овчемислие и задълженията й.
Щото по тая логика излиза, че и аз съм "зарязала" мама (която е на 50тина години), защото не живея с нея. Или пък, още по-лошо - ТЯ ме е зарязала (аз съм само на 29 годинки), защото, видите ли, живея отделно. Че и двете пътуваме по чужбина редовно.
Не мога да го схвана тоя манталитет, но сектантстването определено не е нито хуманно, нито - богоугодно.
цитирай
18. chocolatte - icebarbi,
03.05.2010 15:50
ставаше дума з атова, че жената е забегнала за Индия, а ти взе да обяснявш,ч еимало много християнски секти. Това в слуая беше напълно безсмислено, защото тя е заминала за Индия. Не отричам, може ид а има християни в Индия, ама християнска секста в Индия ме съмнява. Сега разбра ли за какво говорех? Тя е отишла в Индия заради сектата си. Логично е щоме така сектата да е индийска, хиндуистка и както дам още се наричат сектите там.
Наблегнах на това заради твоя изблик "ама има християнски секти". Да, има и бели лястовици, но сега не говорим з атях, нали?
А за нараняването, мислиш ли,ч е е по-добре да сетето да остане при безотговорната си майка или на улицата, или в някой дом, вместо да иде при баба си? Или друго, какво да кажат децата, които никога не са имали от кого да се оплачат, че ги е оставил на улицата? Моля те... споделям мнението на 15-ия анонимен, че постът е написан само за полуляризация на вестничето. Тжното е че сериозни хора сядат и спорят за глупости от недоглеждане. Ккато и, че съществуват хора, които се хранят от човешката мъка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473477
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031