Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2012 15:00 - Ставрев от “Стъклен дом” отвлякъл гостите от сватбата на Илко Иларионов
Автор: bgsever Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1729 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.01.2012 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вяра ЦЕНОВА

Ченгето Ставрев от сериала "Стъклен дом" е учил директора на плевенския театър Илко Иларионов как се играят хора и ръченици. Това е станало обаче преди около 35 години в студентските общежития на НАТФИЗ.

Краси Ранков и Илко Иларионов завършват заедно актьорско майсторство при порф. Сейкова от 1974 до 1978 г. В курса заедно с тях са и доста известни сега артисти като Янина Кашева, Мария Каварджикова, Явор Спасов, Ели Скорчева. Освен студентската скамейка, Краси и Илко са обитавали един етаж в семейните студентски общежития.

"Краси е от Балчик и беше малко по-голям от нас като започнахме първи курс. Казвахме му Морския. Имаше по-голямо самочувствие като по-опитен и не без основание. На него всичко му се отдаваше с лекота и аз лично съм му завиждал за нещата, които прави. Дори съм се обръщал за помощ към него за някои етюди. Много добре танцува, факир е на хора и ръченици, много добре и пее. С невероятно чувство за хумор е, а същевременно е много положителен човек, приятелски настроен към всички. Добър приятел, на който можеш да разчиташ", разказва Иларионов. Така, когато в трети курс през 1977 г. бъдещият директор на плевенския театър е повален от стрелата на Купидон и вдига весела сватба в хотел "Ростов", на тържеството присъстват всичките му колеги от НАТФИЗ. Водач на групата естествено е Краси Ранков. Оказва се и на тържеството, където "игра, та се скъса", според думите на младоженеца. Краси ми помогна да понауча хората и ръченицата и аз играх доста добре на своята

сватба, скромно признава Илко. Студентската сватба не минала и без едно бързо представление. Бъдещите актьори не се сдържали да не представят откъс от спектакъла "Срещнали се два дявола" на своята преподавателка. Младоженците пък били оставени веднага на спокойствие, тъй като Краси Ранков повел всички студенти на гости в Балчик.

В общежитията пък младите съседи освен да си ходят на гости, си помагали най-вече в готвенето. Краси освен добър в театъра, се оказал и талантлив кулинар и с мерак демонстрирал импровизации по различни рецепти. В този ред на мисли Иларионов е категоричен, че ролята на Ставрев много приляга на Ранков. "Това е неговото чувство за хумор, ролята играе с лекота, защото отговаря на неговия характер и натюрел. Може би затова е и любимец на зрителите", смята състудентът на актьора.

Дори след толкова години си останахме добри приятели, признава Илко Иларионов. "И сега като се видим се връщат радостни спомени. Често сме обсъждали и планове за съвместна дейност, тъй като Краси Ранков е завършил и режисура по-късно. Много пъти сме мислили да дойде да постави нещо в плевенския театър и защо не и това да стане скоро", загатва директорът на Драмата.

Материалът е от новия брой на BG Север.

 



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482662
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930