Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2009 10:39 - МИСТЕРИИ (1)
Автор: bgsever Категория: Други   
Прочетен: 2385 Коментари: 1 Гласове:
1




Самозвани “пиявици” и “кърлежи” сквернят храма на окултизма

 

Истинските пророци са по-рядко срещани и от бели лястовици

  

imageПаула ЛАЙТ

Тук, на земята, ние хората сме триизмерни същества с пет сетива. Възприемаме Вселената подвластни на ограниченията на материалната си същност. Можем да виждаме света на определено разстояние в пространството, а във времето сме ограничени в нашето "сега”. Останалото е мъгляв свят от спомени и надежди.

Ето с това ни е много трудно да се примирим. Човешкото съзнание е устроено така, че мрази бариерите, ограниченията, спирачките. Едва ли има мъж или жена, които да не мечтаят да знаят какво ще се случи утре, след година, след десет. Мечтаем също да разбираме какво става в този миг на стотици, хиляди километри от нас или в главите на другите. Завесата обаче е неумолима и продължава да стои затворена. Ние крачим с разранени нозе по житейския си път и не знаем какво ще видим зад следващия завой.


Още от деца се опитваме да заобиколим тази граница. И сега малките момиченца повтарят несъзнателно много древни обичаи: хващат една калинка и я държат на върха на показалеца си. После повтарят напевно: "Калинке-малинке, покажи ми на къде ще се оженя!” Очаква се, че бъдещият жених чака в посоката, в която отлита насекомото. Ако кацне на земята, работата е ясна - девойчето остава стара мома.


Безспорно има хора, които могат да прозрат отвъд воалите, за да видят бъдещето: на човечеството, на нацията, на отделен свой събрат или посестрима.

Но тази дарба е изключително рядка и с нея са удостоявани избраници. Иначе какъв е смисълът на загадката? Ако всеки шарлатанин-търгаш можеше да прозре в бъдещето, Вселената щеше да стане ужасяващо сива и скучна. И все пак, виртуалното пространство, обявите и рекламите във вестниците и телевизията просто гъмжат от самообявили се ясновидци, гадатели и врачки. Те не само злоупотребяват финансово с естествения копнеж на хората, но правят със съдбата им и по-големи бели.


Ония, истинските се появяват по-рядко и от бели лястовици и озаряват с прозрението и мъдростта си своите съвременници.

Формите за проникване в бъдещето са основно две: пророчество и ясновидство, като ясновидството използва гадателството за помощно средство.


Пророците

Това са необикновени, светли личности, с обаяние и харизма, за които се вярва, че контактуват със сили от по-висши нива - с Бог и с Духовни същества. Те разтварят пред тях непроницаемата завеса и им предават мъдри послания, съвети и описания на събития, които биха могли да се случат в бъдеще. Общото между всички тях е едно: не те предизвикват контактите и избират да станат това, което са. Тъкмо обратното. По-висшата сила избира посредниците си, които често се подчиняват с примирение и неохота. Защото истинската дарба не е нито развлечение, нито източник на финансови доходи, недостъпни за данъчно облагане. Истинската дарба е бреме, страдание и изпитание, което избраникът носи като саможертва в името на другите.


В Древна Елада такива са били делфийските оракули. При определени случаи те бивали обсебени от определено божество, което им давало отговори на жизнено важни въпроси - за войната и мира, за реколтата, за преселението на народите, за управлението на владетелите. Никой не е заплащал на оракулите. Само понякога благодарни граждани правели дарение на храма, в който те служели.

Горките надарени човешки същества често ставали прицел на обществената ненавист. Защото хората предпочитат да чуят сладките лъжи вместо горчивите истини. А оракулите просто не можели да лъжат, защото чрез тях говорели по-висши сили. Спомнете си за пророчицата Касандра. Сляпа и самотна, презирана от народа си и смятана за зла вещица, само защото предсказала печалния изход от една война.

При тези обстоятелства едва ли е имало кой знае каква конкуренция за тази кариера.


В Стария завет на Библията също се говори за пророци. Пророк е бил Мойсей, пред когото се явил Бог, за да му повели да поведе народа си през пустинята към Обетованата земя. Имал ли е Божият избраник лична полза от делото си? Никаква! Само години страдания. Често хората го ненавиждали, както ненавиждат всеки, който ги зове да станат от роби свободни, от тълпа - народ, от груби материалисти - духовни същества.

В Новия завет пророк е бил Йоан Кръстител, видял Исус като Син Божи и Месия. И какво е получил за пророчеството си? Отрязали му главата.

Пророчеството на Йоан в "Откровение Йоаново”, известно като Апокалипсис, сигурно му е носело горчиви кошмари и тревоги, защото никак не звучи оптимистично.


Цялата Свещена книга на исляма - Корана, е плод на пророчество.

Пред Мохамед се явил архангел Гавраил и му предал текста на едно послание, носещо Светлина и смисъл за мюсюлманския свят. Дали получателят на небесното вдъхновение се е облагодетелствал от това? Нищо подобно! На неговите съграждани никак не допаднали високите нравствени изисквания на Бога към човечеството. Те изолирали пророка и целия му род. Опитвали се и да го унищожат физически. Накрая той се принудил да избяга със своите последователи от Мека в Медина.

Не по-щастлива е била участта на Нострадамус, чиито прозрения се сбъдват и до днес.


И двете български пророчици Ванга и Слава Севрюкова са живели бедно и скромно. И двете са носели бремето на човешката болка, без да искат нищо за себе си. Баба Ванга не е използвала нищо от благодарствените дарове, а ги е съхранила и завещала на народа си.

Т. е. истинските пророци се отличават със следното:

- не те избират ролята си, а съдбата избира тях;

- пророчествата им засягат само събития, жизнено важни за народите или отделните личности;

- никой от тях не се е облагодетелствал материално от дарбата си;

- те плащат за това, с което са надарени, с физически и духовни страдания.


Ясновидство
и гадателство

Ясновидството е по-низша форма на умението да се прониква отвъд времето и пространството. Определени хора притежават извънсетивни качества, които правят това проникване възможно. Обясненията са различни. Според материалистите мозъците на подобни хора са мутирали по определен начин и са направили тези дарби възможни. Според окултистите става въпрос за умение да се насочва духовната енергия към по-високи нива, отвъд материалната Вселена, където времето и пространството не съществуват. Ясновидците може да са медиуми, които получават прозренията си от мъртвите или от духовни същества, като ги призовават с определени ритуали. Чрез определени форми на свръхконцентрация на съзнанието може сами да получават отговорите на своите въпроси. В такива случаи самите те не знаят дали просветлението им се дава от друга сила или то идва от собственото им "аз”. Когато тези дарби са истински, те могат да бъдат много вдъхновяващи и полезни. Дори и тогава обаче може да се окажат опасни или дори вредни.

Ясновидците искрено вярват, че са призовали добри духове на Светлината или благородни и добронамерени покойници. Дали обаче винаги е така? В извънсетивното пространство, точно както и в материалния свят, съществуват и добро, и зло. Една злонамерена разумна енергийна субстанция може да се представи за доброжелателна. В тези случаи тя ще предаде съвети и прорицания, които могат да тласнат човека в погрешна посока. Да го насочат към болка, страдание и дори към гибел. В повечето случаи ясновидецът няма съзнателна вина. Той просто не разбира, че на поканата се е отзовал не желаният гост, а непознат натрапник.

Познати са различни форми на гадателство. Най-популярните от тях са гледане в купа с вода, в огледало или в кристал; гадаене по утайката на кафе или по линиите на лявата ръка; гадаене чрез карти Таро; прозиране в бъдещето чрез прочитане на случаен пасаж от Свещена книга; гадаене с боб, което в Африка се прави чрез изсушените плодове кока; гадаене по вътрешностите на жертвено животно или по изпражненията на птици, които за древността и Средновековието са били любими форми за проникване в бъдещето. Древна и модерна едновременно е астрологията, която представлява гадаене на съдбата по звездите.

Общото на всички тези форми на гадателство е, че те нямат никаква роля освен да помогнат на ясновидеца да си повярва сам. Чрез тях надареният по-лесно успява да се освободи от задръжките на сетивата си, от съмненията и да концентрира и насочи енергията си, която всъщност върши истинската работа. Всъщност, всичките тези фигури, предмети и субстанции са просто биокатализатори.


Но дали всъщност е полезно да се наднича отвъд воала? Да, но само в редки и много важни случаи. Пророците са уведомявали своите народи за съдбовни събития и духовни истини. Нито Мойсей, нито Йоан Кръстител, Нострадамус или баба Ванга са се занимавали с дребни житейски проблеми. Те не са предсказвали ще се омъжи ли хлапачката X за Y, в когото е влюбена; ще си вземе ли студентът изпита (изпити е имало и през Средновековието, а дори и в Древността); полезно ли е бизнесменът Z да инвестира капитала си в определен бизнес. Подобни гадания са гавра със Свещената мистерия. Понякога познанието за бъдещето може да е по-опасно от отрова.

Ясновидката казва на възрастния мъж Иван, че ще се разболее от язва на стомаха. Тя не е злонамерена. Просто иска да го предупреди, а истинските гадатели, веднъж започнали, и да искат не могат да затаят нищо, нито да изричат лъжи. До този момент стомахът на човека си е бил напълно здрав. Уплашен и притеснен обаче, той увеличил киселинността на своя организъм.

Започнал да спи зле и да се храни нередовно. Несъзнателно насочил към себе си отрицателна енергия вследствие на страха. И язвата била налице. Предсказанието само породило себе си. Ясновидката е видяла какво ще се случи, но няма откъде да е знаела, че казаното от нея ще предизвика бедата.


Астроложка прави на бизнесмена Драган хороскоп, според който го чакат печалби и добри инвестиции. Човекът става главозамаян и самонадеян. Без да се замисля много-много, започва да прави глупави рискове. В резултат на поведението му следва фалит. Типичен случай на предсказание, което само убива себе си. Звездите всъщност са казвали истината и предсказанието би се сбъднало, ако не беше предсказано.

Разходка в Шарлатания

Достатъчно е да се изпише в интернет търсачката Google "ясновидство” или да се отвори който и да е езотеричен вестник и лъхва зловонието на измамата. Сергия до сергия, пазарище на лакомията и суетата! Куп врачки и магове, с тюрбани и без тюрбани, с метли и без метли, млади и стари, до един наследници на Ванга или на Нострадамус, крещят и се надвикват да си предлагат продукта. Всички гадаят, прозират в бъдещето, развалят магии и лекуват. Всички хитруват и мамят. Всички имат твърди тарифи. Не знам доколко си плащат данъците и колко от тях са в сивата икономика, но за тези хора мистерията е просто далавера.

Ако всичките тези Касандри, Селени, Зузи и Айшета можеха да проникват отвъд времето, какво би станало? Всеки би знаел какво ще му се случи срещу сума от 5 до 50 лв., а при годишните астрологически хороскопи - за няколко хилядарки. Ами че това би превърнало човешката цивилизация в миш-маш от тарикатлъци и лавиражи за бягство от неизбежното.


Как работят такива "ясновидци”? Разполагат с няколко варианта:

1) Извличане на истината: Задават ви подвеждащи въпроси, следят изражението ви и успяват да налучкат проблемите ви.


2) Разузнаване:
Преди да направите сеанс, са разпитали ваши познати и съседи за живота ви. Правят го толкова хитро и дискретно, че горките ви близки и не подозират, че са били подложени на разпит.


3) Психологическо налучкване:
Всеки тарикат-шарлатанин знае, че младите хора се влюбват и щом са потърсили ясновидец имат проблеми с взаимността. Старите хора, от друга страна, се вълнуват от болежки, децата или /и/ пари. Не е нужно да си Айнщайн, за да предположиш това. Не случайно, ако гадаенето е в Интернет, винаги искат датата ви на раждане (уж заради звездите).


4) Щастливи прогнози:
Ако са затруднени, тези гадатели винаги ви обещават розово щастие, взаимна любов, печалби от тотото и крепко здраве. Сигурни са, че почти никой няма да ги заклейми за подобни предсказания.

Не рядко, ако са ви гадали безплатно, непременно се е оказало, че имате магия, която предлагат да ви развалят срещу солено заплащане, или страдате от болест, от която следва офертата да ви излекуват пак срещу висока цена. Затова в сайтовете на повечето от тях гадателството, лечителството и развалянето на магии върви в комплект.

Това е горчивата истина. Нароилите се в последно време пиявици и кърлежи сквернят храма на окултизма. И нека не продължават да живеят със самочувствието, че са ви прецакали! Опитайте се да живеете с вълнението на неизвестното. По-добре да не знаем какво има зад следващия завой.



Тагове:   мистерии,


Гласувай:
1



1. misbis - нищо истинско не остана на планетата
14.03.2010 08:49
Много от тези хора,които са убедени,че контактуват с друг разум, всъщност са подложени на една от безбройните военни програми за контрол над съзнанието.
МК Ултра,Монтоук,Синя Светлина..са само част от американските прожекти...
Синя Светлина бе приложен в Бг през 1989-1991 когато избухна бум на полтергайстри и Кикита.
Всичко това се регулира чрез сателитите, които вече не ги знаем и колко са, и с какво точно се занимават.
Но технологиите им са толкова развити,че могат да прочетат пощенска марка в ръката ти, да внушат мисли както над един човек,така и над цял народ...те отдавна знаят,че човешкия мозък е един компютър,на който може да се вкара всякаква програма
Ванга го знаеше това,но тя имаше друга ,истинска мисия...а помните тя под какъв контрол от ДС беше...не я пускаха даже да излезе извън Бг.
Защото знаеше истината
Кубрат Томов знае много за този контрол,но не казва всичко....просто си изпълни ролята на мухоловка през този период
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481068
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930